Transgendervlag wappert op Martinitoren

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Op de Martinitoren is donderdagochtend voor het eerst de transgendervlag gehesen. Dat gebeurde vanwege de internationale transgender-zichtbaarheidsdag.

Wethouder Glimina Chakor hees de vlag, samen met vertegenwoordigers van Transgendergroep COC Groningen en COC Groningen & Drenthe. Met het hijsen van de vlag wil de gemeente Groningen een boodschap afgeven aan transgenders, namelijk ‘Groninger ben je ongeacht’ (een zin uit een gedicht van stadsdichter Myron Hamming).

Chakor hoopt dat de symboliek van de vlag bijdraagt aan de acceptatie van diversiteit: “Jezelf kunnen zijn is nog altijd niet voor iedereen vanzelfsprekend, ook niet in Groningen.” De vlag is in 1999 ontworpen door de Amerikaanse Monica Helms en bestaat uit vijf horizontale banen.

Deel dit artikel: