Aanleg noodopvang asielzoekers aan Sint Petersburgweg van start

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112 Groningen

De gemeente Groningen en het COA zijn dinsdag begonnen met het plaatsen van tijdelijke wooncontainers op een braakliggend terrein aan de Sint-Petersburgweg.

De containers worden nu op het terrein geplaatst, omdat de XL-teststraat (die nu een paar maanden wordt gebruikt als opvanglocatie)  begin mei leeg moet zijn. Op de plek van deze locatie wordt dan een nieuwe weg aangelegd, de Meerstadlaan.

In totaal komen er containers voor ongeveer 110 mensen op het terrein tussen het Eemskanaal, bedrijventerrein Driebond, de Woonschepenhaven en de Beneluxweg. Alleen gezinnen met schoolgaande kinderen uit de voormalige XL-teststraat verhuizen naar de containers. De andere bewoners worden overgebracht naar opvanglocatie van het COA op andere plekken in het land.

Het COA kan het terrein aan de Sint Petersburgweg gebruiken tot en met 31 maart 2023. Als de instroom van asielzoekers tussentijds daalt, gaat de opvanglocatie eerder dicht.