Be Quick over uitbreiding Esserberg: “Wij moeten heel vaak velden dubbel bezetten”

De sportverenigingen op de Esserberg aan de Rijksstraatweg in Haren, zijn erg blij dat er waarschijnlijk een uitbreiding van het sportpark gaat komen. De gemeente wil namelijk de weilanden die naast het park liggen aankopen en deze een sportbestemming geven.

De uitbreiding is een lang gekoesterde wens van de clubs  VV Helpman, Rugby club Groningen en Be Quick, die al jaren lang actief zijn op het sportpark. “Wij zijn er heel erg gelukkig mee, we hebben al jaren lang problemen om de veldbezetting rond te krijgen” vertelt Vreeken, voorzitter van de voetbalvereniging Be Quick. Het komt vaak voor dat de clubs velden dubbel moeten bezetten, “voor de jeugd is dit nog niet zo’n probleem, maar met twee seniorenteams trainen op één veld is geen doen” aldus Vreeken.

De uitbreiding roept ook tegenstand op, omdat er bij de gemeentelijke herindeling is afgesproken dat er een groene zone tussen Groningen en Haren blijft. Volgens Vreeken blijft dit met een sportveld nog steeds het geval. De voorzitter van Be Quick hoopt voor de toekomst dat de nieuwe velden snel gerealiseerd gaan worden.