Opnieuw vogelgriep op pluimveebedrijf in Woltersum

nieuws
Foto: Iwan Beijes from FreeImages

In het dorp Woltersum, gemeente Groningen is op een biologisch pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Dat meldt het Ministerie van Landbouw. Het gaat om het tweede geval in Woltersum in tien dagen tijd.

Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 50.000 kippen op het bedrijf door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geruimd. In de 1 kilometer zone rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometer zone rondom het besmette bedrijf ligt een pluimveebedrijf dat op 14 februari geleden geruimd werd vanwege een soortgelijke HPAI besmetting is geruimd.

Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Het verbod geldt ook voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Verder is het in dit gebied ook verboden te jagen op eenden, of te jagen in gebieden waar watervogels verstoord kunnen worden.