Tot en met volgende week veel afsluitingen rond Vrijheidsplein

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

De situatie voor het verkeer bij het Vrijheidsplein gaat vanaf komend weekend aanzienlijk veranderen. Deze en volgende week wordt daarom een scala aan werkzaamheden uitgevoerd rond het plein, zodat vanaf zaterdag de ‘superrotonde’ rond het Vrijheidsplein in gebruik genomen kan worden.

Vrijdag moeten twee tijdelijke wegen, een tijdelijke verbindingsweg richting de westelijke ringweg en een tijdelijke keerlus terug richting Laan Corpus den Hoorn, af zijn om de ‘superrotonde’ compleet te maken. Eerder werd al een tijdelijke afrit vanaf het Vrijheidsplein naar de Laan van de Vrijheid aangelegd. Tegelijkertijd gaan er ook een aantal wegen dicht.

De afsluitingen die nodig zijn om de nieuwe verkeerssituatie mogelijk te maken, beginnen dinsdagavond en duren tot zaterdagavond. Aanpak Ring-Zuid en Groningen Bereikbaar maakten beiden een overzicht van de afsluitingen.