Petitie voor met uitzet bedreigde Ismael Jabbie

nieuws

Vrienden van de Groninger Ismael Jabbie zijn een petitie gestart omdat hij na een verblijf van dertig jaar in Nederland dreigt te worden uitgezet.

Jabbie was 21 jaar oud toen hij vanuit Gambia naar Nederland kwam. In Groningen bouwde hij een rijk sociaal leven op. Zijn zoon Alagie, inmiddels 21 jaar, werd in Groningen geboren. Ismaël had dertien jaar lang een geldige verblijfsvergunning. Doordat hij heeft vergeten om deze te verlengen, en zijn adresgegevens door te geven is deze ongeldig geworden. Daarom wordt hij nu het land uitgezet.

Zijn vrienden geven toe dat hij de vergunning is kwijtgeraakt door eigen handelen of nalaten, maar komen graag voor hem op. Volgens hen is Ismael een verrijking voor Groningen, zeker ook voor het culturele leven in de stad. Ismael is nu de vijftig gepasseerd en heeft in Groningen zijn sociale leven, vrienden en familie. Met Gambia heeft hij geen banden meer.

Zijn vrienden vinden het volledig onterecht en onmenselijk om hem nu het land uit te sturen. Ismael lijkt slachtoffer te zijn van de bureaucratie. Mensen die zich zijn lot aantrekken kunnen de petitie ondersteunen.