Kabinet: ‘Eind februari af van meeste coronamaatregelen’

nieuws
Foto Jelmer Wijnstra

Het kabinet zet erop in dat er eind februari een einde komt aan veel coronamaatregelen. Dat melden Haagse bronnen woensdag aan de NOS.

De definitieve besluiten moeten nog worden genomen, maar het kabinet zou overwegen om het coronatoegangsbewijs af te schaffen. Dat geldt ook voor de basismaatregel om anderhalve meter afstand te houden. Festivals en evenementen zouden vanaf 25 februari weer toegankelijk worden met een 1G-maatregel. Een 1G-maatregel betekent dat alle bezoekers negatief getest moeten zijn.

Voordat de meeste coronamaatregelen losgelaten worden volgt eerst nog een andere ronde met versoepelingen. Zo lijkt het kabinet volgens bronnen aan te sturen om volgende week vrijdag meer mogelijk te maken voor de horeca, theaters en musea. Deze moeten nu om 22.00 uur de deuren sluiten, maar vanwege de relatief gunstige coronasituatie op dit moment, wordt gedacht aan een verruiming tot 23.00 uur, middernacht of 01.00 uur.