“Treurig en beschamend die rijen wachtenden”

Treurig en beschamend dat vindt wethouder Roeland van der Schaaf de rijen wachtenden voor gemeentehuizen en de rijen die op de website van SNN probeerden te komen om een subsidie aan te vragen.

Zoals verwacht liep het maandagochtend storm voor de 10.000 euro subsidie om woningen in het aardbevingsgebied te verbeteren. Achteraan aansluiten betekende soms wachten op bijna 50.000 andere aanvragers. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt dat was bepaald door het ministerie De subsidiepot van ongeveer 220 miljoen euro was in de loop van de dag helemaal leeg. De pot moet weer gevuld worden vinden de gemeentes en de provincie. Er moet hulp komen voor de mensen die hun aanvraag niet konden voltooien.

Vorige week verraste Stef Blok nog de Groningers met een verdubbeling van de hoeveelheid te winnen gas. De titel van het regeerakkoord van het nieuwe kabinet lijkt bijna cynisch: Omzien naar elkaar., maar Groningers voelen zich niet gezien.

Deel dit artikel: