Stembus geopend voor Sportgala Groningen

Vanaf vandaag kunnen Groningers stemmen op hun favoriete Sporter, Sportploeg en in de categorie Aangepaste Sport uit de provincie Groningen. Daarnaast kunnen kandidaten gekozen voor de Sportprijs Groningen.

Tot en met 18 januari kan er gestemd worden op de categorieën Sporter, Sportploeg en Aangepaste Sport via een digitale stembus. Voor het Sporttalent van 2021  kan niet gestemd worden, omdat deze prijs wordt toegekend door een jury (Sportprijscommissie).

Genomineerden

De genomineerden voor het sportgala zijn eind december bekend gemaakt. Melvin Twellaar (roeien), Jorden van Foreest (schaken) en Ynkje Clevering (roeien) dingen mee naar de prijs voor Groninger sporter van het jaar.Amysoft Lycurgus (volleybal), Groningen Atletiek (vrouwenteam) en FC Groningen (voetbal) zijn genomineerd voor de prijs voor Sportploeg van het jaar.

In de categorie ‘Aangepaste Sport’ staan Salima Rozema (atletiek), Jop van der Laan (rolstoel rugby) en Jolein Boom (wielrennen) op de stemlijst.De jury voor de prijs voor Sporttalent van het Jaar kan kiezen tussen Britt Weerman (atletiek), Marten Luiten (hippische sport), Daniel Moragues (skateboarden), Jolien Knollema (volleybal) en Sofie Dokter (atletiek).

Online evenement

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zit een fysiek gala er niet in, maar vindt het evenement eind januari in een online variant plaats. In dit evenement worden ook de winnaars bekend gemaakt. Stemmen kan van 3 t/m 18 januari via de digitale stembus op de nieuwe website. De stemmen wegen mee in het bepalen van de winnaars. In de categorie ‘sporttalent’ bepaalt de sportprijscommissie de winnaar.