Facelift voor pleintjes Kattendiep en Academie Minerva

Twee pleintjes aan de beide uiteinden van het Zuiderdiep krijgen een facelift. Het gaat om het pleintje voor Academie Minerva en de zuidzijde van het Kattendiep.

De beide plekken worden groener en er komt ook meer ruimte voor voetgangers en plekken om te verblijven. Aan de zuidzijde van het Kattendiep, genaamd ‘Ramblas’, krijgen de terrassen een iets andere opstelling. Rond de terrassen en langs de busbaan komen groene plantvlakken. Ook komt er meer ruimte voor kinderen om te spelen en komen er openbare zitplekken

Ook de omgeving van Academie Minerva krijgt een opknapbeurt. Dat is mogelijk omdat hier geen bussen meer rijden. Het plein voor de school, waar nu veel geparkeerde fietsen staan, krijgt terrassen, meer groen en bijzondere zitelementen. Fietsers die vanaf het Zuiderdiep komen worden straks eerder op de rijbaan geleid. Daardoor komt er meer ruimte voor terrassen en een bredere stoep.

De kosten bedragen ongeveer 320 duizend euro (Minervaplein) en 410 duizend euro (Ramblas Kattendiep). Wanneer de gemeenteraad in februari instemt met de plannen kunnen de werkzaamheden vanaf het voorjaar gefaseerd beginnen.

Deel dit artikel:
Adverteren?