Vijftig WIJ-medewerkers actief in Groninger wijken tijdens jaarwisseling

nieuws
Foto: Martin Nuver

Ook tijdens de komende jaarwisseling zijn de jeugd- en straatwerkers van WIJ Groningen preventief in de wijken aanwezig. Ongeveer vijftig medewerkers zijn deze jaarwisseling aan het werk voor de zorg- en welzijnsorganisatie.

“Zo’n vijftig WIJ-medewerkers zijn betrokken bij oud en nieuw”, zegt WIJ-coördinator oud en nieuw Paul Raveneau. “Onze medewerkers maken hun rondes door de straten van de wijken, in samenwerking met de gemeente en de politie.”

Handhaven doen de WIJ-medewerkers niet, vertelt Raveneau: “Wij zijn beschikbaar voor de jeugd en andere inwoners, maken een praatje en als er samenscholing plaatsvindt, hetgeen niet mag tijdens de lockdown, proberen wij inwoners daarop te wijzen. Dat is onze taak. Meer niet.”

Ook de WIJ-locaties zijn vrijdag gewoon open op de normale openingstijden, ondanks de lockdown. Op sommige locaties kunnen inwoners zonder afspraak terecht, bij anderen alleen op afspraak.