Vier fracties tegen alcoholverbod in nieuwe daghoreca

nieuws
Foto: flickr.com/photos/elsie/

De raadsfracties van de VVD, D66, PVV en Student & Stad keren zich tegen een voorstel om het schenken van alcohol voor de zogenoemde nieuwe daghoreca volledig te verbieden. De gemeenteraad beslist deze woensdag over het voorstel.

Het voorstel leidt volgens de vier fracties tot scheve situaties, waarbij je op het ene terras wel een wijntje mag drinken, maar niet op het terras ernaast. “Het is aan de horecabezoeker om te zelf beslissen wat hij of zij wil drinken. Dat de gemeente dit voor ons wil beslissen, is een verregaande vorm van betutteling”, zegt Geeske de Vries van de VVD.

De partijen vinden dat het voorstel de vestiging van nieuwe en innovatieve vormen van horeca verbiedt, zoals een boekhandel die ook een glas wijn wil kunnen schenken. Landelijk wordt er juist steeds meer ruimte gegeven voor dit soort nieuwe concepten. Verder zorgt zo’n verbod voor een extra drempel voor horecaondernemers. “En dat in deze tijden van Corona, waarin de bestaande én nieuwe horeca juist op onze steun moet kunnen rekenen.” aldus De Vries.