Scholieren uit Thesinge moeten langer naar Ten Boer; NCG legt versterking basisschool stil

Scholieren uit Thesinge moeten langer wachten voordat ze weer in hun eigen dorp naar CBS De Til kunnen. De Nationaal Coördinator Groningen legde de versterkingsprocedure voor de school tijdelijk stil, omdat de NCG er niet uitkwam met de geselecteerde aannemer.

Volgens wethouders Carine Bloemhoff en Roeland van der Schaaf moeten de schoolkinderen en hun leerkrachten zeker nog tot de tweede helft van volgend jaar wachten op de oplevering van het versterkte schoolgebouw. “Een onderbouwde planning kan pas gegeven worden als er afspraken liggen met een nieuwe aannemer”, schrijven de twee bestuurders aan de gemeenteraad. “De NCG werkt er hard aan om dit op zo kort mogelijke termijn te realiseren.”

De school is sinds februari al niet meer in gebruik vanwege de aanstaande versterking. De kinderen krijgen onderwijs in het voormalige schoolgebouw van De Huifkar in Ten Boer en worden dagelijks met busjes gebracht en gehaald. De gemeente Groningen zegt zowel de huisvesting in De Huifkar als het vervoer te blijven garanderen.

De ouders van de scholieren willen dat de versterking bij de Til snel gebeurt. De busreis brengt veel praktische problemen met zich mee, zoals spullen die kwijt raken en ouders, die door gebrek aan tijd, de kinderen zelf naar Ten Boer moeten brengen. Ook maken de ouders zich zorgen om de veiligheid van hun kinderen. De wegen in Thesinge zijn niet gemaakt voor een grote touringcar en dit brengt met enige regelmaat ongemak op de weg met zich mee.

Hoewel de NCG verantwoordelijk is voor het versterkingsproces, stellen Van Der Schaaf en Bloemhoff dat ze er consequent op aan zullen blijven dringen om zo snel mogelijk weer snelheid krijgen in het versterkingsproces van de school.