Paniek onder passagiers in trein tussen Delfzijl en Groningen

nieuws
Foto: Ramon Vreeman

Passagiers van een vroege trein tussen Delfzijl en Groningen hebben woensdagochtend grote angsten moeten doorstaan in een overvolle trein. Volgens meerdere Groninger media brak er paniek uit in de trein, nadat de machinist besloot het station bij Sauwerd met een aanzienlijke zwieper voorbij te rijden.

De trein vertrok met slechts één wagon uit Delfzijl, waardoor de trein vanaf Bedum zo vol zal dat er nauwelijks iemand meer bij paste. Daarop besloten de machinist en conducteur het station in Sauwerd voorbij te rijden. De trein maakte vervolgens een ‘zwieper’, waardoor mensen bijna omvielen. Eenmaal aangekomen op Station Groningen-Noord maakten meerdere passagiers melding van een flauwgevallen persoon.

Arriva liet aan de eerder genoemde media weten het incident te betreuren. Gebrek aan materieel zou de oorzaak zijn van de overvolle trein. De vervoerder stelt zich in te spannen om herhaling van dergelijke incidenten te voorkomen.

Een uitgebreid verslag van de treinrit, met reacties van passagiers, is te lezen bij RTV Noord, DvhN en Stadsblog Sikkom.