Allergie Centrum voor Kinderen viert tienjarig jubileum in Martini Ziekenhuis

nieuws
Foto via Martini Ziekenhuis

Het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) in het Martini Ziekenhuis bestaat op deze maandag tien jaar. Kinderallergoloog en medeoprichter Gerbrich van der Meulen kijkt daarom trots terug op  wat de afdeling heeft bereikt op het gebied van diagnostiek, behandeling en ondersteuning van kinderen met complexe allergieën.

“Ik ben heel trots op wat we de afgelopen jaren samen met het team hebben neergezet” laat Van Der Meulen weten. “We begonnen klein, maar zijn doorgegroeid naar een groot landelijk expertisecentrum. Wat waren er veel allergie patiënten die onze zorg hard nodig bleken te hebben! Terugkijkend zie ik vooral dat de inzet van zeer gemotiveerd personeel, met echt hart voor de allergische patiënt, ons heeft gebracht waar we nu zijn.”

Het ziekenhuis hoopt volgens jaar weer een allergeenvrij buffet te kunnen organiseren voor haar jonge patiëntjes. Van Der Meulen: “Het is geweldig om te zien hoe kinderen, samen met hun gezin, heerlijk van alles kunnen smikkelen zonder dat ze rekening hoeven te houden met wat wel of niet gegeten kan te worden. We kijken hier nu al enorm naar uit!’”