Actie van gynaecologe bezorgt voedselbank voor 1500 euro aan menstruatiemateriaal

nieuws
Foto: TitiNicola via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA)

Een initiatief van gynaecologe Karin van der Tuuk van het UMCG heeft ervoor gezorgd dat zij voor 1500 euro aan menstruatiemateriaal kon kopen voor meisjes die daar onvoldoende geld voor hebben.

Toen de gynaecologe onlangs hoorde dat één op de tien meisjes onvoldoende geld heeft om menstruatiemateriaal te kopen en daardoor regelmatig uit schaamte niet naar school durven te gaan, besloot zij in actie te komen.

Op verschillende plaatsen in het UMCG konden mensen geld doneren. In totaal heeft Karin van der Tuuk voor ongeveer 1500 euro aan menstruatiemateriaal (zowel tampons als maandverband) kunnen kopen bij het kleine Etos-filiaal in het UMCG.

Al dit materiaal, in totaal een container vol, doneert zij donderdag 30 december aan de voorzitter van de Voedselbank. Ze hoopt dat er via deze actie meer aandacht voor dit verborgen thema van menstruatiearmoede komt.

Deel dit artikel: