NOC*NSF roept met ‘position paper’ kabinet op om amateursport tot 20.00 uur mogelijk te maken

nieuws

Sportkoepel NOC*NSF heeft met een ‘position paper’ het demissionaire kabinet opgeroepen om de amateursport tot 20.00 uur open te houden.

Door de nieuwe coronamaatregelen, die afgelopen zondag van kracht werden, moeten sportaccommodaties voor een periode van in ieder geval drie weken na 17.00 uur leeg zijn. “Miljoenen Nederlanders komen door die coronamaatregel stil te staan”, laat de sportkoepel weten. “Werk en school maken het voor veel mensen onmogelijk om overdag te sporten, omdat de georganiseerde sport grotendeels in de avonduren plaatsvindt.” NOC*NSF vraagt om het sporten te plaatsen onder de essentiële sectoren. NOC*NSF wordt bij de oproep gesteund door de Vereniging Sport en Gemeenten, het Platform Ondernemende Sportaanbieders en de gezamenlijke nationale sportbonden.

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat besmettingen slechts zeer beperkt binnen de sport plaatsvinden. Daarnaast hebben sportverenigingen en sportaanbieders de afgelopen achttien maanden volgens NOC-NSF laten zien dat zij een veilige setting kunnen bieden. De afgelopen dagen blijkt dat veel sportaanbieders zich aanpassen. Zo bleek maandagavond dat sportscholen overwegen om in de ochtend eerder open te gaan. In het land zijn er daarnaast verenigingen die hun training naar 06.00 uur ’s ochtends verplaatsen.

Deel dit artikel: