Aantal WW-uitkeringen opnieuw gedaald, personeelstekorten nemen toe

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Groningen is de afgelopen maand met 6,5 procent gedaald. Groningen telt nu 2.461 mensen met een uitkering. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

Door de daling van de WW en de toename van het aantal vacatures zijn de personeelstekorten van vóór corona terug. De WW ligt nu weer onder het niveau van eind 2019. Het aantal uitkeringen daalde de afgelopen maand in de meeste sectoren, maar vooral in de commerciële dienstverlening, uitzendsector, onderwijs en detailhandel.

Eind oktober telde de provincie Groningen 6.111 WW-uitkeringen. Dat is 2,0% van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal uitkeringen daalde landelijk tot net onder de 200 duizend. Dat is een afname van 28,4 procent.