Wallaby opnieuw gespot langs Suikerlaan: ‘Ik ben toch niet gek? Een kangoeroe!’

nieuws
Foto: Glen Fergus via Wikimedia Commons

Een verkeersmedewerker, die maandagavond aan het werk was bij de afslag van de westelijke ringweg bij de Suikerlaan, moest even twee keer met zijn ogen knipperen: “Ik ben toch niet gek, man? Moet je kijken wat hier staat, dan. Een kangoeroe!”

De wallaby ontsnapte begin deze maand, voor de tweede keer in korte tijd, bij zijn eigenaar. Hij houdt twee van deze buideldieren als huisdier op de Bamboo Logde bij het Suikerterrein. Sinds die tijd hopst het dier rond in de omgeving. De dierenambulance werd al meerdere keren opgeroepen om het dier te vangen, maar elke poging mislukte tot nu toe. Ook maandagavond werd de dierenambulance gealarmeerd over de wallaby.

Eind september ontsnapte het dier voor de eerste keer. Toen wisten politieagenten en medewerkers van de Dierenambulance de wallaby wel te vangen, met behulp van speurhonden. De eigenaar kreeg het dier toen terug.

 

Deel dit artikel: