Stadjers krijgen werkstraffen voor voetbalrellen in Kleine Kromme Elleboog

nieuws
Foto: café Mulder

De rechtbank in Groningen heeft een 23-jarige en een 42-jarige man uit Groningen veroordeeld tot werkstraffen van 120 uur. Dat liet het Dagblad van het Noorden maandagmiddag weten.

De rechter oordeelde dat de twee mannen betrokken waren bij de rellen, die op 5 september vorig jaar plaatsvonden tussen supporters van FC Groningen en DSC Arminia Bielefeld. Beide verdachten ontkenden iedere betrokkenheid, maar agenten herkenden hen en de 23-jarige man beheerde daarnaast een WhatsApp-groep waarin de Groningse hooligans afspraken.

Vijf andere Nederlandse relschoppers werden in juni van dit jaar al veroordeeld tot cel- en werkstraffen, voor hun betrokkenheid bij de rellen. De Duitse verdachten werden in eigen land berecht, met straffen variërend van werkstraffen, duizenden euro’s boete tot een onvoorwaardelijke celstraf van tien maanden.

Deel dit artikel: