‘Probleem rond nieuwe fietstunnel onder hoofdstation’

nieuws

Er is een probleem rond de nieuw geplande fietstunnel onder het hoofdstation. Dat meldt RTV Noord, na een gesprek met gedeputeerde Fleur Gräper.

Een belangrijke paal die het stationsgebouw ondersteunt, staat in de weg van de tunnel die de noord- en zuidzijde van het station met elkaar moet verbinden, Het plan is om de tunnel te laten beginnen bij de fietsrotonde in de fietskelder en te laten eindigen aan de achterzijde van het stationsgebouw.

‘De oorspronkelijke bouwtekeningen zijn meer dan honderd jaar oud en komen niet overeen met de feitelijke situatie’, zegt Fleur Gräper tegen RTV Noord. ‘Die paal kunnen we niet zomaar weghalen. Dat betekent dat de tunnel niet gebouwd kan worden zoals bedacht en er wordt nu aanvullend onderzoek gedaan wat dat precies betekent.’

Er zijn diverse mogelijkheden: nieuwe funderingspalen onder het stationsgebouw, of verplaatsing van de fietstunnel. Volgens Gräper hoeft het probleem geen gevolgen te hebben voor de planning van de verbouwing.