Presentatie Groninger Scheurkalender ruim maand later door papierschaarste

nieuws

Normaal gesproken zou de Groninger Scheurkalender half oktober klaar zijn voor de verkoop, maar als gevolg van een wereldwijde schaarste aan papier wordt dat een maand later. Dat heeft Hent Hamming, initiatiefnemer van Groninger Scheurkalender, dinsdag laten weten.

De presentatie van de scheurkalender zou eigenlijk op 14 oktober plaatsvinden, maar is nu gepland op 26 november aanstaande. “Dit raakt ons allemaal, maar gelukkig is ons verzekerd dat de kalender ruim op tijd klaar is”, zo stelt Hamming.  “Wereldwijd is er op dit moment papierschaarste, waardoor ook de kalender later dan u gewend bent van ons, uitgeleverd gaat worden.”

De samenstellers van de kalender hebben inmiddels, uit meer dan 3.000 ingezonden foto’s, 320 geselecteerd voor de kalender van 2022. De initiatiefnemers zijn er dan ook van overtuigd dat het wachten meer dan de moeite waard is: “We kijken daarom zeker uit naar de feestelijke presentatie en het moment dat inzenders zelf ontdekken of hun foto of gedicht in de kalender staat.”