Noorderpoort opent nieuw Praktijkcentrum voor Fietstechniek aan Bornholmstraat

Aan de Bornholmstraat opent Noorderpoort is afgelopen maandag officieel een nieuw Praktijkcentrum voor Fietstechniek geopend. Met het nieuwe centrum hoopt Noorderpoort nog meer in de behoefte aan vakmensen te kunnen voorzien.

Fleur Gräper-van Koolwijk (Gedeputeerde van de provincie Groningen) en Gerry Geitz (CvB-lid van Noorderpoort) zullen de opening verrichtten. De nieuwe waterstoffiets van Noorderpoort was ook te zien tijdens de opening.

De locatie heeft de faciliteiten om studenten alles te leren over verschillende soorten fietsen: van de stadsfiets tot de elektrische fiets. Er is volop werk voor fietstechnici en de eerste resultaten van de opleiding zijn dan ook hoopgevend, zo stelt het ROC: “Dit jaar zijn maar liefst 54 eerstejaarsstudenten gestart, terwijl dat er vorig jaar 16 waren.”

In het centrum worden ook trajecten aangeboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van de eerste groep van twaalf deelnemers die dit traject inmiddels hebben doorlopen, zijn er vijf ingestroomd in de reguliere opleiding.