Fondsenwervende stichting Beatrix Kinderziekenhuis in UMCG gaat op in landelijke koepel

nieuws

De fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen slaan de handen ineen, onder de naam Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Aanstaande dinsdag wordt deze stichting feestelijk gelanceerd, onder andere in het UMCG.

Burgemeester Koen Schuiling gaat dinsdag, samen met Eduard Verhagen (hoofd Beatrix Kinderziekenhuis) een kroon onthullen. Deze kroon staat symbool voor de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, en wordt in alle zeven aangesloten kinderziekenhuizen onthuld. Maar de patiënten worden ook niet vergeten, want zij krijgen op deze dag een speciale traktatie en een papieren kroontje.

Met de openingshandeling wordt een serie aan speciale acties gestart om extra geld in te zamelen voor onderzoek en projecten die bijdragen aan betere zorg en een optimaal verblijf voor ernstig zieke kinderen.