Agenten arresteren twee verdachten na diefstal, samoerai zwaard en knuppel in beslag genomen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Agenten hebben twee verdachten aangehouden die verantwoordelijk worden gehouden voor de diefstal van reclameborden. Dat meldt Handhaving Groningen op haar Instagram-pagina.

De diefstal vond vrijdagavond plaats. Handhavers van de gemeente Groningen waren in de buurt en gingen direct naar de laatst bekende locatie. Daar werden zij gewenkt door een groep mensen die aangaven de eigenaren van de reclameborden te zijn. Volgens hen hadden twee personen de borden gestolen en waren zij daarbij ook ernstig bedreigd. De groep wist te vertellen dat de verdachten een woning binnen waren gegaan.

De Handhavers gingen daarop poolshoogte nemen. Terwijl zij door een raam naar binnen keken zagen ze dat één van de verdachten een samoerai zwaard pakte en vervolgens richting de voordeur liep. Terwijl de hulp werd ingeroepen van agenten namen de Handhavers afstand van de woning en werden omstanders op veilige afstand gestuurd. Agenten waren snel ter plaatse en gingen met behulp van een stormram de woning binnen. De verdachten konden snel aangehouden worden. In de woning werd naast het samoerai zwaard ook een honkbalknuppel gevonden. Deze wapens zijn in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex. De eigenaren van de reclameborden zullen aangifte doen van diefstal en bedreiging.

Deel dit artikel: