Voorstel om cameratoezicht in de Folkingestraat met een jaar te verlengen

nieuws
Foto: Chris Castillo from FreeImages

Als het aan burgemeester Koen Schuiling (VVD) van de gemeente Groningen ligt wordt het cameratoezicht in de Folkingestraat met een jaar verlengd.

In de straat hangen sinds afgelopen voorjaar camera’s. Deze werden opgehangen nadat buurtbewoners zich onveilig voelden vanwege drugsdealers die zich in de straat ophielden. Sommige buurtbewoners werden ook bedreigd. De overlast in de straat speelt sinds 2018, toen de camera’s werden weggehaald. Na de installatie van de camera’s is de overlast afgenomen. De burgemeester wil graag dat de camera’s blijven hangen omdat het aantal mensen dat voor overlast zorgt, nog niet is teruggedrongen. Ook is de vraag en aanbod van drugs rondom de Folkingestraat nog altijd florerend.

Door de camera’s te laten hangen denkt de burgemeester dat er snel kan worden ingegrepen bij problemen. Ook hebben de camera’s een preventieve werking. Of de camera’s ook echt kunnen blijven is afhankelijk van de gemeenteraad, die toestemming moet geven. Bewoners van de straat laten in ieder geval weten blij te zijn met het voorstel om de camera’s tot zeker 2022 te laten hangen.