Strafzaak rond neersteken agent aan Van Houtenlaan begint in januari

nieuws
Foto: Joey Lameris (112 Groningen)

De zaak tegen de Amerikaanse en de Oldambtster verdachten van de steekpartij tegen een politieagent, die in maart dit jaar plaatsvond aan de Van Houtenlaan in Groningen, wordt in januari inhoudelijk behandeld. Volgens RTV Noord en DvhN werd dat donderdagochtend duidelijk, tijdens een tweede inleidende zitting.

Volgens het Openbaar Ministerie is het strafdossier in deze zaak zo goed als afgerond. Daarnaast wordt er gewerkt aan een psychiatrisch rapport van de 32-jarige, Amerikaanse hoofdverdachte. Hij zit nog steeds vast, terwijl zijn 21-jarige medeverdachte uit Oldambt de rechtszaak in vrijheid mag afwachten.

Bij het steekincident, wat plaatsvond op 10 maart jongstleden, raakten twee agenten gewond. Eén van hen raakte ernstig gewond aan zijn hoofd en zijn hals.

Tijdens de klopjacht naar de verdachten viel de politie op 12 maart een woonboot binnen aan het Winschoterdiep. Hier hadden de verdachten de nacht van de steekpartij doorgebracht.Daarna vluchtte het tweetal per auto richting Frankrijk. De telefoon van één van de verdachten werd getraceerd in België, waarna de Franse politie het spoor kon volgen naar het Noord-Franse Laon. Hier werden de verdachten op 13 maart aangehouden.