RUG benoemt Tesse Stek als nieuwe wetenschappelijk directeur KNIR

nieuws
Foto via RUG

De Rijksuniversiteit Groningen heeft dr. Tesse Stek benoemd tot nieuwe directeur van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR). Stek maakt tegelijkertijd de overstap van de Universiteit Leiden naar de RUG, waar hij later dit jaar benoemd wordt als hoogleraar.

“Steks uitstekende kwaliteiten als onderzoeker en docent, zijn jarenlange ervaring met onderwijs en onderzoek in Rome, Italië en andere mediterrane gebieden en zijn uitgebreide netwerk in de Nederlandse, Italiaanse en internationale academische wereld maken hem tot een meer dan geschikte kandidaat voor deze functie”, zo stelt het CvB van de RUG over Stek. “Het College van Bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Stek medewerkers, collega’s, onderzoekers en studenten zal inspireren en zal overtuigen van zijn plannen en ambities voor het instituut en dit tot verdere bloei zal brengen.”

Dr. Stek heeft als archeoloog al een lange geschiedenis bij het KNIR. Het KNIR heeft hem gevormd, zo stelt Stek. Als student, als promovendus, als (senior) onderzoeker en sinds 2018 als hoofd Oudheid van het instituut.

Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome is het oudste en de grootste van de vijf Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB). De Rijksuniversiteit Groningen is beheerder van het KNIR.

Deel dit artikel: