RIVM telt 36 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 68 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 36 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 20.974 personen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 20.938. Dit betekent een stijging van 0,2 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Het aantal van 36 nieuwe besmettingen ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 27,14 staat. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Nunspeet op de eerste plaats met 362,6 nieuw gemelde positieve testen. Dantumadiel, 354,1, en Heerenveen, 261,4, staan op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 68 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Het Hogeland gaat het om 9 nieuwe gevallen, Veendam en Westerwolde 6, Stadskanaal 3, Eemsdelta, Oldambt en Westerkwartier 2 en Midden-Groningen en Pekela 1. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk zijn er in het afgelopen etmaal 2.354 personen positief getest op het coronavirus. Dit aantal ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 2.204,43 staat. In de ziekenhuizen werden 45 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 12 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 600 coronapatiënten in het ziekenhuis, dit zijn er 35 minder in vergelijking met dinsdag, waarvan er 200 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 7 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel: