“Maandag eerst kans op mist met later zon, aanstaande donderdag 27 graden”

nieuws
Foto: John den Hollander

Er lijkt een week met fraai nazomerweer in het verschiet te liggen. Op donderdag kan het wel eens 27 graden worden. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Maandag is er in de ochtend eerst kans op mistbanken”, vertelt Kamphuis. “Verder zijn er wolkenvelden en laat de zon zich zo nu en dan ook zien, met name later op de dag. Bij een zwakke veranderlijke wind, windracht 1 tot 2, wordt het 20 graden. Op dinsdag is wederom eerst kans op mist en laaghangende bewolking. In de loop van de ochtend verdwijnt de grijzigheid en rest een vrij zonnige tot zonnige dag met maximumtemperaturen rond 23 of 24 graden.”

“Op woensdag wordt het met veel zon zelfs 25 of 26 graden en ook dan is het rustig weer. Donderdag houdt het warme weer aan en kan het zelfs 26 of 27 graden worden. Dat is zeer warm! Er is veel zon met later een paar wolkenvelden. Vrijdag blijft het zomers met 25 graden. Wel neemt vrijdag, en ook in het weekend, de kans op een bui toe. Het kwik zakt ook een paar graden maar het blijft aan de, te, warme kant.

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.