Langer coronasubsidie van provincie voor dorps- en buurthuizen

nieuws
Foto: Dorpshuis Garmerwolde

De provincie Groningen heeft de subsidieregeling voor anderhalvemetermaatregelen en aangepaste activiteiten in dorps- en buurthuizen verlengd tot het einde van het jaar. Dat maakte de provincie dinsdagmiddag bekend.

Voor elk dorps- of buurthuis is, sinds begin maart, eenmalig een maximumbedrag van 1.250 euro beschikbaar voor kosten die zijn gemaakt in het kader van de anderhalvemeter-maatregelen en voor coronaproof-activiteiten die de gevolgen van de coronacrisis beperken dan wel dragelijker maken voor inwoners.

De provincie heeft de regeling echter uitgebreid naar jeugdsozen in de provincie. Daarvoor heeft provincie de subsidiepot nogmaals aangevuld met 100.000 euro, waardoor er tot 31 december van dit jaar in totaal 180.000 euro beschikbaar is.