Bewoners Waterland steken handen uit de mouwen tijdens Nazomerkriebels

nieuws
Foto: Henk Ellérie

Tientallen bewoners van de wijk Waterland hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken tijdens Nazomerkriebels.

Nazomerkriebels is een schoonmaakactie waarbij bewoners met grijpers en vuilniszakken de wijk intrekken om zwerfafval op te ruimen. In de wijk Waterland werd voorheen altijd LenteKriebels gehouden. Door de coronapandemie kon dit vorig jaar niet doorgaan. Daarom werd vorig najaar Nazomerkriebels geïnitieerd. Dat beviel zo goed dat de buurtvereniging dit jaar opnieuw besloot om deze actie te organiseren.

De actie begon om 10.00 uur op het ronde pleintje met de waterschalen. “Het begon heel vrolijk”, laat fotograaf Henk Ellérie weten. “Op het pleintje gaf de band Rhythm Rabbits een optreden.” Ook was er op het plein koffie, thee en limonade met wat lekkers te verkrijgen. Daarna trokken de bewoners de wijk in. Hoeveel afval er verzameld is, is op dit moment nog onbekend. Vorig jaar liet de organisatie weten: “We hebben best wel een schone wijk, maar toch staat er aan het einde van de ochtend altijd een grote berg troep.” De spullen om de opruimactie uit te kunnen voeren worden door de gemeente geleverd. De gemeente haalt na afloop de spullen en het vuilnis weer op.