’42 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 78 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds donderdagochtend 42 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 36 infecties.

In de gemeente Groningen vond de GGD vijftien infecties meer dan het aantal tussen woensdag- en donderdagochtend. In de provincie werden acht besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Volgens het RIVM werden er in de afgelopen vierentwintig uur geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld uit Groningen. Donderdag maakte het RIVM nog melding van één ziekenhuisopname in de provincie.

Landelijk vonden de GGD’en 2.576 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 245 minder dan donderdag. 72 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan dertien op een IC. Het RIVM registreerde negen overlijdens door COVID-19, vier meer dan donderdag.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 42 0 0 Midden Groningen 9 0 0
Stadskanaal 2 0 0 Het Hogeland 4 0 0
Veendam 0 0 0 Westerkwartier 2 0 0
Pekela 1 0 0 Eemsdelta 2 0 0
Oldambt 3 0 0 Overig 7 0 0
Westerwolde 6 0 0
Totaal 78 0 0
Deel dit artikel: