Studenten kunnen zich op onderwijsinstelling laten testen en vaccineren

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Voor de start van het nieuwe studiejaar kunnen studenten zich zonder afspraak laten testen en vaccineren op de onderwijsinstelling. Volgens nieuwssite nu.nl zijn in zeker 18 van de 25 veiligheidsregio’s, waaronder Groningen, afspraken gemaakt tussen GGD’en en de onderwijsinstellingen.

De GGD’en faciliteren in samenspraak met de gemeente voorlichting, testen en vaccinaties op locatie bij de onderwijsinstelling. Naast bestaande GGD-locaties wordt er in de aanloop naar het nieuwe studiejaar ook gebruikgemaakt van pop-uplocaties. Een woordvoerder van GGD GHOR laat weten dat de afspraken gemaakt zijn met universiteiten die deze periode hun introductieweken hebben, zoals Groningen, Leiden, Utrecht, Amsterdam.

Op deze universiteiten, maar ook op hogescholen en mbo-opleidingen, komen pop-uplocaties van de GGD.