Kunstwerk van eierballen bij Ebbingebrug verwijderd

nieuws

Het kunstwerk van eierballen, dat woensdag door het streetart-collectief Kamp Seedorf bij de Ebbingebrug is geplaatst, is inmiddels verwijderd.

Het kunstwerk op de kademuur van de Spilsluizen is weggehaald door de gemeente. Naast het eierballen-kunstwerk was het logo van ‘Kamp Seedorf’ aangebracht. Het streetart-collectief uit Almere is sinds 2010 actief. Het collectief is ook verantwoordelijk voor het verkeersbord met ‘Vindicatvrije zone‘ op de kruising van de Oude Ebbingestraat met de Hofstraat. De gemeente heeft dat bord inmiddels ook verwijderd.

De kunstwerken die de groep maakt zijn vaak gebaseerd op voetballers, rappers of andere excentrieke figuren en persoonlijkheden. De kunstwerken bestaan vrijwel altijd uit handgeschilderde papieren posters die met lijm worden opgeplakt en daarom makkelijk te verwijderen zijn.

De gemeente stelt: het gaat hier om een monumentale kademuur. En als we ergens geen graffiti willen dan is het op deze plek. Maken we hier een uitzondering voor dan is het hek van de dam. We zijn als gemeente momenteel wel opzoek naar een aantal tijdelijke locaties waar de mogelijkheid wel is, want we willen street art en graffiti als vorm van kunst in de openbare ruimte graag stimuleren. Die ambitie staat ook in de cultuurnota “Kunst en Cultuur voor iedereen 2021-2023’.”