GGD met mobiele prikunit naar noordelijke stadswijken en dorpen

De GGD rijdt vanaf maandag  met een mobiele ‘prikunit’ door de provincie. Op diverse locaties in de stad en de dorpen is het mogelijk om zonder afspraak een vaccin tegen corona te halen.

De campagne werd maandagochtend afgetrapt in Lewenborg, waar achter het winkelcentrum werd gevaccineerd. Met de mobiele unit wil de GGD Groningen het voor de inwoners  makkelijk maken om zich te laten vaccineren. Een groot deel van de Groningers is inmiddels gevaccineerd, maar de GGD vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de prik halen omdat ze dan geen corona krijgen, of minder ziek worden. Wie een vaccinatie wil halen moet wel een ID-bewijs meenemen.

De mobiele unit staat dinsdag weer op een andere plek, namelijk bij de Lidl in Vinkhuizen. Op 18 augustus staat de prikeenheid bij Zwembad de Parrel en op 19 augustus bij het Floreshuis aan het Floresplein. De week erna gaat de unit de provincie in.