FC Groningen huurt Sebastian Tounekti voor de rest van het seizoen

sport
Foto: FC Groningen

FC Groningen huurt Sebastian Tounekti voor de rest van het seizoen van Bodø/Glimt uit Noorwegen, met een optie tot koop. Dat maakte de club dinsdagochtend bekend. 

De nu 19-jarige linksbuiten speelde als jeugdinternational in de teams van Noorwegen onder-15, onder-17 en onder-18 gespeeld. Onlangs koos hij ervoor om zijn interlandcarrière mogelijk voort te zetten bij Tunesië. Tounekti heeft met Bodø/Glimt recentelijk minuten gemaakt in de kwalificatieronden voor de Champions League en Conference League.

“Wij vinden Sebastian een talentvolle speler met potentie”, vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. “Hij is nog jong, dus we moeten hem ook de tijd en ruimte geven om te acclimatiseren in zijn nieuwe omgeving. Daarom is de huurconstructie met optie tot koop voor ons heel interessant, want we krijgen nu voldoende mogelijkheden om de ontwikkeling van Sebastian van dichtbij te zien.”