Europees goud en zilver voor Hunzeroeister Louise Liemberg

nieuws
Hunze-roeister Louise Liemberg op de Coupe de la Jeunesse in het Oostenrijkse Linz. Foto: KGR De Hunze

De Groningse skiffeuse Louise Liemberg van roeivereniging De Hunze heeft dit weekend goede zaken gedaan op de Coupe de la Jeunesse in het Oostenrijkse Linz. De roeister won een gouden en een zilveren plak.

De Coupe de la Jeunesse wordt jaarlijks georganiseerd en geldt als het officieuze junioren EK roeien. Het EK bestaat uit twee geheel afzonderlijke competitiedagen waarop dezelfde afstand wordt gevaren, waardoor de deelnemers twee keer kans maken op een medaille. Liemberg, die uitkwam in de eenpersoons-skiff, liet op zaterdag de concurrentie achter zich en finishte met bijna 4,5 seconden voorsprong op de Oostenrijkse nummer twee. Op zondag legde Liemberg beslag op de zilveren medaille.

Liemberg roeit sinds 2017 bij De Hunze. Ze maakt deel uit van het zogeheten Talententeam van RTC Noord. Op dit moment is de roeister onderweg naar het Bulgaarse Plovdiv waar aanstaande donderdag het wereldkampioenschap voor junioren wordt gehouden. Behalve Liemberg is De Hunze daar nog met vijf andere roeiers vertegenwoordigd.