Elektrische auto in lichterlaaie op Coendersweg: “Inzittenden konden net op tijd uitstappen”

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Een elektrische auto is zaterdagochtend volledig uitgebrand op de Coendersweg. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 10.50 uur binnen waarop een tankautospuit ter plaatse werd gestuurd. Later werd ook het schuimblusvoertuig ter assistentie naar de locatie gestuurd. “Het is gebeurd ter hoogte van de kruising met de Helper Brink”, vertelt incidentfotograaf Joey Lameris van 112groningen.nl. “Het voertuig stond geparkeerd aan de Coendersweg. De eigenaresse wilde net wegrijden met de auto toen deze ineens begon te roken. Zij wist nog net op tijd haar kindje uit de auto te halen.”

Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen uit het vehikel. Brandweerlieden hebben het vuur geblust met twee stralen hogedruk maar men kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Een eveneens elektrisch voertuig dat er achter geparkeerd stond raakte ook beschadigd. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht. De omgeving is afgezet.

Paul Blom maakte een filmpje van de brand

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Deel dit artikel: