Veel schade bij verkeersongeluk met politieauto op Europaweg

Bij een verkeersongeluk woensdag aan het einde van de middag op de Europaweg is een politieauto in botsing gekomen met een personenauto. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 17.45 uur op de kruising met de op- en afrit van de zuidelijke ringweg. “Op de kruising is een politiewagen in botsing gekomen met een rode personenauto”, vertelt Wind. “De politieauto reed met spoed en had zwaailicht en sirene ingeschakeld. De inzittenden zijn gecontroleerd door ambulanciers maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Wel is er grote schade ontstaan aan beide voertuigen.”

Tekst gaat verder onder de video

Beelden van de aanrijding op de Europaweg. Video: bouwwebcam.nl

Video
Uit beelden van bouwwebcam.nl blijkt dat de personenauto vanaf de Lübeckweg de Europaweg in wilde slaan. De politieauto kwam vanaf de zuidelijke ringweg. De bestuurder van de personenauto gaf gas nadat deze groen licht kreeg. De automobilist heeft de politieauto naar alle waarschijnlijkheid nooit gezien.

De betrokken voertuigen zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht. Vanwege het ongeluk was de weg afgesloten vanaf de Euroborg in de richting van het Sontplein.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: