Tynaarlo gaat afrit bij De Punt niet aanpakken na dodelijk ongeval 46-jarige Stadjer

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De gemeente Tynaarlo gaat voorlopig geen actie ondernemen bij de afrit van de A28 bij De Punt. Dat heeft het lokale college van B&W vrijdag laten weten aan de gemeenteraad.

De lokale fractie van het CDA had, naar aanleiding van het ongeluk wat eind mei plaatsvond op de afrit, aan het gemeentebestuur gevraagd of de gemeente extra maatregelen kon nemen voor de verkeersveiligheid.

De gemeente laat echter weten dat de weg pas wordt aangepakt, als de plannen voor een nieuw transferium bij de afrit klaar zijn. Dan worden de op- en afritten hoogstwaarschijnlijk vervangen door een ‘Haarlemmermeervariant’, waarbij de op- en afritten parallel aan de snelweg komen te liggen. Na de zomer wordt hier meer duidelijkheid over verwacht.

Bij de afslag van de snelweg bij De Punt vinden veel ongelukken plaats. Het ongeluk van 31 mei jongstleden is de enige met dodelijke afloop sinds 2014. De man die eind mei om het leven kwam, was 46-jarige man uit Groningen.