Rellende hooligans uit Stad vrijdag voor de rechter: ‘Dit heeft niets met clubliefde te maken’

nieuws
Foto: café Mulder

Vijf Groningse verdachten moeten zich vrijdag verantwoorden voor de rechtbank voor de gewelddadigheden van 5 september vorig jaar in de binnenstad. Deze rellen ontstonden tussen hooligans van FC Groningen en DSC Arminia Bielefeld.

De politie wist, van de circa veertig verdachten, negentien te identificeren. Onder hen bevinden zich tien Nederlandse hooligans en negen Duitse relschoppers. De Duitse verdachten zijn inmiddels berecht in Duitsland, met straffen variërend van werkstraffen, duizenden euro’s boete tot een onvoorwaardelijke celstraf van tien maanden.

Van de tien Nederlandse verdachten staan er morgen vijf terecht. Het OM gaat vermoedelijk niet mild zijn tegen de verdachten.  “Wat zich op 5 september 2020 heeft afgespeeld heeft niets met clubliefde te maken”, aldus de officier van justitie.

Van drie andere Groningse verdachten werd de zaak geseponeerd wegens onvoldoende bewijs. Twee anderen moeten op een ander tijdstip voor de rechtbank verschijnen, omdat hun verdediging is verhinderd.

De beelden van de rellen gingen viraal op sociale media. Onder andere in de onderstaande Tweets zijn beelden te zien van de rellende hooligans.