Lachgasverbod in binnenstad wordt vanaf nu gehandhaafd

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

In het uitgaansgebied van Groningen mag vanaf 1 juli geen lachgas meer worden gebruikt. Het verbod op lachgas is op 1 juli jongstleden ingegaan en geldt tussen 21.00 en 09.00 uur.

Het verbod werd eind vorig jaar al aangekondigd, maar vanwege de sluiting van de nachthoreca werd het verbod nog niet geldig. Daarmee wilde het college de gemeentelijke handhavers en de politie niet overbelasten, gedurende de periode van de avondklok en de overige coronamaatregelen.

Nu de nachthoreca weer open mag en ook het grootste gedeelte van de coronamaatregelen zijn opgeheven, heeft de gemeente besloten om het verbod vanaf 1 juli te laten gelden. Tussen het water van de Noorderhaven, de Oosterhaven, het Verbindingskanaal, de Zuiderhaven en de A mag tussen 21.00 en 09.00 uur geen lachgas worden gebruikt en verkocht. Ook het bezit van het middel en verpakkingen voor lachgas zijn hier verboden.