Duitse verkeersstaatssecretaris ziet niks in snelle trein tussen Groningen en Bremen

nieuws
Foto via Provincie Groningen

Enak Ferlemann, de Duitse staatssecretaris van verkeer, ziet niets in het plan om de spoorlijn van Groningen naar Oldenburg geschikt te maken voor een snelle, internationale treinverbinding. Dat zegt Ferlemann in de FryslânDOK Spoarsykje, die Omrop Fryslân aankomend weekend uitzendt.

Volgens Ferlemann zijn er in Noord-Nederland en in Noord-West Duitsland te weinig reizigers die gebruik gaan maken van de treinverbinding en is deze daarmee onrendabel. Het traject tussen Groningen en Oldenburg is volgens de staatssecretaris alleen geschikt voor regionaal treinverkeer. Deze verbinding kan uitgebreid worden naar Bremen, maar volgens de Duitse regering zit er niet meer in.

Treinen uit Scandinavië zullen in de toekomst over Hannover of Osnabrück rijden, zo stelt Ferlemann. Volgens de staatssecretaris ligt een sneltrein vanuit Scandinavië via Hamburg naar Groningen niet voor de hand. Osnabrück en Hengelo is het traject wat, ook met Bremen als tussenstop, het meest voor de hand ligt.

Daarmee wordt, als het aan Duitsland ligt, de Wunderline een treinverbinding voor regionaal treinverkeer en niet voor snelle treinen. De trein gaat, als het aan de Duitse federale overheid ligt, zelfs vaker stoppen. Op de lijn tussen Groningen en Oldenburg staan twee stations op de planning voor bouw.

Deel dit artikel: