Tijdelijk weer bussen over Gedempte Kattendiep

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

De route over het Gedempte Kattendiep is in de periode van 5 juli tot 16 augustus tijdelijk weer open voor bussen. De route werd in maart geschrapt vanwege de aanleg van de nieuwe Kattenbrug.

De kruising van het Gedempte Kattendiep met het Schuitendiep is tijdelijk opengesteld, omdat het busverkeer in het noordoostelijk deel van de binnenstad nu ook een andere route moet nemen.

Schuitendiep blijft dicht

Het Schuitendiep vanaf de Poelebrug richting de Steentilbrug blijft voor alle verkeer afgesloten. Het Pannekoekschip, dat in het Schuitendiep ligt, blijft wel open en bereikbaar voor het publiek.

Bouw Kattenbrug ligt stil na uitspraak Raad van State

De bouw van de nieuwe Kattenbrug ligt sinds 14 mei stil, omdat de Raad van State een bewoner gelijk gaf in een bezwaar tegen de vergunning. De vergunning voor de aanleg was volgens de Raad van State in strijd met het bestemmingsplan openbaar vaarwater en voor het beschermde stadsgezicht.

De afgelopen weken gingen aannemers wel verder met de vergunningsvrije en vergunde werkzaamheden aan de brughoofden van de Kattenbrug. De gemeente is van plan om een nieuwe omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van de Kattenbrug zélf. Met deze tweede vergunning hoopt de gemeente de bouw van de Kattenbrug snel te kunnen oppakken.