Brug Dorkwerd in storing door bromfietser, schipper kan aanvaring ternauwernood voorkomen

nieuws
foto: Rick van der Velde

De brug bij Dorkwerd heeft woensdagochtend enige tijd in storing gestaan door een bromfietser. Dat laat Rijkswaterstaat weten.

De brugbediening wilde de brug openen vanwege een naderend vrachtschip. Terwijl de lampen knipperden en de slagbomen al naar beneden gingen was dit voor een bromfietser niet een reden om te stoppen. Hij passeerde de slagbomen en crosste de brug over. “De brugbedienaar heeft daarop de brugsluiting moeten onderbreken”, laat Rijkswaterstaat weten. “Ondertussen maakte de schipper van het vrachtschip zich op om de brug te passeren. Hij moest alles op alles zetten om een aanvaring met de brug te voorkomen.”

Volgens Rijkswaterstaat ging het ternauwernood goed. “Door de abrupte onderbreking ontstond er een storing in de brug. Deze is inmiddels opgelost. Ons advies: wacht voor sluitende slagbomen.”

Deel dit artikel: