Brandweer in actie voor rookontwikkeling op motorjacht

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De Groninger brandweer moest zaterdagavond in actie komen voor een brand op een motorjacht dat aangemeerd lag in een jachthaven aan het Damsterpad. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam even na 19.00 uur binnen waarop twee tankautospuiten ter plaatse werden gestuurd. “De rookontwikkeling werd veroorzaakt door een standkachel aan boord”, vertelt brandweerwoordvoerder Geert Walburg. “We hebben deze standkachel afgekoppeld en vervolgens veiliggesteld.” Volgens de woordvoerder is de schade beperkt gebleven.

Volgens incidentenfotograaf Mike Weening van Weening Fotografie stond de hele boot vol rook. Brandweerlieden hebben de boot geventileerd. De eigenaren zouden op het moment van het uitbreken van de brand niet aanwezig zijn geweest.

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie