Zorgen bij raadsfracties over hoge temperaturen in NIDO-flat

nieuws
Foto: Rick van der Velde

De gemeenteraadsfracties van de SP, Student & Stad en 100%Groningen vragen zich af wat de gemeente kan betekenen voor studenten in de NIDO-flat in Groningen. Daar liepen de temperaturen tijdens de afgelopen warmteperiode op tot soms wel vijftig graden.

Temperaturen tot 50 graden

Dagblad van het Noorden sprak afgelopen vrijdag met enkele bewoners van de flat. Zij klaagden over extreme hitte op hun kamers, waardoor het voor hen onmogelijk was om er overdag te vertoeven.

Op navraag liet Xior, de Belgische verhuurder van de studentenkamers, in eerste instantie weten te denken dat de klachten meevielen. Na druk uit de media gaf het bedrijf aan de openingen van de ramen te zullen vergroten.

Structurele oplossing

De fracties nemen daar echter geen genoegen mee en eisen, via het college van B &W, een betere en structurele oplossing voor de studenten. Het college moet daarom in contact treden met de verhuurder.

De indienende fracties willen daarnaast weten of Xior reeds is aangemeld bij het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag.

Ook zullen de fracties woensdag vragen stellen over de constructie van het pand, helemaal nu blijkt dat het pand tijdens de zomer onbewoonbaar blijkt.