Vier nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, vijftien in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen vierentwintig uur vier nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden vijftien nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen één twee besmetting minder vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden evenveel besmettingen minder gevonden als in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Westerwolde (vier besmettingen).

In Groningen werden geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen vastgesteld tussen maandag- en dinsdagochtend. Dat was ook maandag het geval

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 4 0 0 Midden Groningen 2 0 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 0 0 0
Veendam 3 0 0 Westerkwartier 0 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 0 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 2 0 0
Westerwolde 4 0 0
Totaal 15 0 0

Landelijk meldt het RIVM 724 nieuwe besmettingen, 139 meer dan gisteren. Er werden 23 mensen opgenomen in een ziekenhuis, waarvan vier op een IC. Bij het RIVM werden drie overlijdens gemeld door corona. Dat was er maandag één.

Deel dit artikel: