Studentenverenigingen krijgen training tegen seksueel geweld

nieuws
Foto: Inproperstyle via Pixabay

Bijna alle Groningse studentenverenigingen krijgen een training om seksueel geweld tegen te gaan. De training wordt gegeven door het Centrum Seksueel Geweld, Sense Noord-Nederland en de Nachtraad van Groningen.

Uit een recent onderzoek van Amnesty International blijkt dat 11 procent van de vrouwelijke studenten en 1 procent van de mannelijke, tijdens hun studie een verkrachting meemaakt. Van de slachtoffers heeft 40 procent er met niemand over gesproken, en blijft er dus alleen mee zitten.

Het initiatief voor de training komt van studentenvereniging Dizkartes. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan vragen als: hoe kan seksueel grensoverschrijdend gedrag zich uiten, en hoe kun je erop reageren, als student en als vereniging. De eerste training heeft inmiddels plaatsgevonden.